Vyhledat v textu

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26
Kotlíkové dotace pro nízkopříjmové domácnosti v Pardubickém kraji II
Lukavský občasník 1/2024
27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8
Pozvánka na Valnou hromadu T.J. Sokol Lukavice
9
Dětský maškarní karneval
10
11 12 13 14 15
Prodej nosných kuřic
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
Upozornění - nepoteče voda
26 27 28 29 30 31
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Nominace na druhý ročník udělování cen kraje

Nominace na druhý ročník udělování cen kraje



Datum konání:
7.10.2014
Datum ukončení:
31.10.2014

Nominujte osobnosti na ocenění kraje

Znáte ve svém okolí někoho, kdo si zaslouží ocenit za své zásluhy v kraji? Nebo zachránil něčí život? Opět po roce se otevírá možnost k nominacím na druhý ročník udělování cen kraje. Až do konce října mohou občané i organizace posílat své návrhy ve dvou kategoriích: Za zásluhy o Pardubický kraj a Cena Michala Rabase za záchranu.

„Před rokem jsme se rozhodli zavést v kraji novou tradici a vyhlásit tyto ceny pro výjimečné osobnosti a obětavé zachránce. Jejich grafickým symbolem se na medailích i skleněných plastikách stalo písmeno D jako symbol slova Děkujme,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Loňskými laureáty ceny Za zásluhy o Pardubický kraj se stali architekt Miroslav Řepa z Pardubic, folkloristé Yvona a Petr Rybovi z Dolní Čermné, kteří vedou folklorní soubor a pořádají Čermenské slavnosti a organizátorka významných výstav malých grafik zvaných ex libris Marie Sedmíková z Chrudimi. Cenu Michala Rabase za záchranu života převzala studentka žambereckého gymnázia Veronika Kolafová, která poskytla okamžitou pomoc zkolabované paní na ulici. O letošních laureátech těchto cen můžete rozhodnout i vy. Nad všemi nominacemi se během listopadu sejde výběrová komise složená z členů politických klubů Zastupitelstva. Ta se dohodne na užším výběru, který předloží jednání prosincového Zastupitelstva Pardubického kraje. Samotná ocenění se budou předávat u příležitosti Dne Pardubického kraje na jaře příštího roku.

Kde můžete nominovat své favority?

1. Nejjednodušší je vyplnit elektronický formulář na webu Pardubického kraje www.pardubickykraj.cz/oceneni-pardubickeho-kraje.

2. Nominace můžete posílat také na e-mailovou adresu oceneni@pardubickykraj.cz.

3. Na recepci Krajského úřadu Pardubického kraje na Komenského náměstí 125 si můžete vyzvednout formulář, který vyplníte na místě nebo zašlete poštou. Ke stažení je také na internetových stránkách kraje.

Termín přijímání nominací je do 31. října 2014.

Tisková zpráva

Nominační formulář